Wilt u graag meer informatie ontvangen over gietvloeren, polyurethaanvloeren of epoxyvloeren? Heeft u andere specifieke vragen voor ons? Shoot! Wij bieden graag onze kennis, kunde en ervaring aan om u verder te helpen.


Contact 0475 38 25 53

Epoxyvloeren

Epoxyvloeren: bestand tegen weer en wind en meer, weinig onderhoud, vele stijlopties, onze specialiteit.

Epoxyvloeren zijn gietvloeren op basis van kunststof. Daardoor worden ze van muur tot muur naadloos gelegd, met bovendien een perfecte aansluiting tegen muren, rond steunpilaren, enz. De vloer kan eveneens overgaan in een (hoge) plint of traptreden. Dankzij onze epoxy trapbekleding kan u uw vloer en trap identiek hetzelfde uitzicht geven, en dezelfde duurzaamheid (neem een kijkje bij onze epoxy trapbekleding). Epoxyvloeren hebben een dikte van ongeveer 3mm. Toch bieden ze dezelfde sterkte en drukbestendigheid als een betonnen vloer van 20 cm.

Door hun hoge thermische, chemische en mechanische toleranties kwamen epoxyvloeren oorspronkelijk vooral voor in industriegebouwen. De laatste jaren brengen interieurarchitecten ze steeds meer onder de aandacht. Daardoor vinden epoxyvloeren nu ook hun weg naar winkels, horecazaken, kantoren, showrooms, praktijk- en expositieruimten,…

Maar ook in privéwoningen gelden de voordelen van epoxy evenzeer: deze vloeren zijn veelzijdig toepasbaar op de meeste soorten ondergrond, zijn aan te passen aan elke voorkeur, vereisen zeer weinig onderhoud en zijn bestand tegen de meeste verontreinigende stoffen.

Ondergrond

Epoxyvloeren kunnen op de meeste soorten ondervloer aangebracht worden. Chape, beton, metaal, en ook een oude tegelvloer of houten vloer is geschikt om een epoxyvloer te dragen. Wanneer de ondervloer niet helemaal vlak is, bv. onzorgvuldig aangebrachte chape of ongelijk liggende tegels, egaliseren we eerst de ondergrond. Zo nodig leggen we ook een voorbereidende laag, waarna we de epoxy aanbrengen.

Persoonlijk

De groei in keuzemogelijkheden voor de esthetische afwerking betekent dat u uw vloer kan personaliseren zoals u wenst. Wij leggen epoxyvloeren in elke RAL-kleur. De kleur van de vloer kan dus aangepast worden aan elk interieur. En verschillende delen van de vloer, of afzonderlijke traptreden, kunnen probleemloos in verschillende kleuren uitgevoerd worden.

De vloer heeft uiteindelijk een zachte glans, die hij krijgt door zijn basisingrediënt kunststof. Dit zorgt voor een heel aangenaam esthetisch effect. Maar epoxyvloeren kunnen ook met een hoogglans uitgevoerd worden.

Onderhoud

Er is geen kans dat vloeistoffen doordringen in epoxyvloeren. Ook zuren, alkaliën en chemicaliën als (motor)olie of diesel maken geen enkele kans. Deze ondoordringbaarheid en het gelijkmatige oppervlak maken het bovendien onmogelijk voor allergene stoffen om een houvast te vinden.

Elk ongelukje met gemorste drank (zelfs rode wijn, koffie, enz.), etensresten of modder kan dus opgelost worden met niet meer dan een droge of vochtige doek. Het enige onderhoud dat epoxyvloeren nodig hebben, is stofzuigen en sporadisch schoonmaken met een kleine dosis niet-agressieve allesreiniger.

Bescherming

Geen enkele vloer is krasbestendig, ook epoxy niet. Epoxy in hoogglanzende uitvoering is het meest vatbaar voor krassen en strepen. Kleine beschadigingen kunnen verwijderd worden door de vloer een waxbeurt te geven. Grotere krassen of strepen niet. Daarom raden wij steeds een beschermende toplaag of coating aan.

Een groot voordeel van gietvloeren zoals epoxy is dat er heel eenvoudig een dunne laag van de vloer kan geschuurd worden, en dan vervangen door een nieuwe toplaag of een van onze coatings. Zonder enig breekwerk kan uw vloer er weer als nieuw uitzien, en misschien ook in een nieuwe kleur indien u dat wenst.

Voordelen van epoxyvloeren bij Arnaud Epoxy

 • Zeer sterk en duurzaam, in hoge mate slijtvast
 • Goede kleurvastheid
 • Decoratief en stijlvol
 • Ideaal voor zware belasting
 • Bestand tegen chemische stoffen
 • Thermische resistentie
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Hygiënisch en makkelijk te reinigen
 • Kan op nagenoeg iedere ondergrond worden aangebracht
 • Naadloze plaatsing
 • Aan te passen aan elk interieur dankzij grote verscheidenheid in kleuren

Contact

Wilt u meer weten over onze werkwijze, onze materialen en onze mogelijkheden? Hier vindt u de vragen die ons het meest gesteld worden en de bijhorende antwoorden.

Uiteraard kunt u ons steeds contacteren voor meer informatie of voor het aanvragen van een gratis offerte op maat.