Wilt u graag meer informatie ontvangen over gietvloeren, polyurethaanvloeren of epoxyvloeren? Heeft u andere specifieke vragen voor ons? Shoot! Wij bieden graag onze kennis, kunde en ervaring aan om u verder te helpen.


Contact 0475 38 25 53

Steentapijt

Wie kiest voor steentapijt, kiest voor onbeperkte mogelijkheden op het gebied van kleur en vorm.

Steentapijt bestaat uit gewassen, gedroogde, op maat gezeefde en afgeronde steentjes die gekleurd worden. Kleurcombinaties en ontwerpen kunnen geheel volgens wens worden samengesteld met verschillende soorten korrel die in elke RAL-kleur kunnen uitgevoerd worden. Afhankelijk van het gebruik van de vloer zijn er verschillende mogelijkheden voor de afwerking. Slechts 24 uur na plaatsing is de vloer beloopbaar en na 48 uur kan u de vloer weer volledig in gebruik nemen.

Dit soort vloeren wordt vaak toegepast in winkels, kantoren, showrooms, praktijk- en expositieruimten. Steentapijt is echter ook uitermate geschikt voor privéwoningen en kan zowel gebruikt worden in de woonkamer, slaapkamer, badkamer en inkomhal. Steentapijt is evenzeer geschikt voor buitengebruik, bv. voor terrassen en koeren.

De open structuur van steentapijt laat in de toplaag ruimte tussen de steentjes. De vloer krijgt hierdoor een natuurlijke, levendige uitstraling. Een groot bijkomend voordeel hiervan is dat het huisstof wordt gevangen tussen de poriën en niet door de ruimte gaat dwarrelen. De open structuur werkt dus vuilverbergend en is vaak een uitkomst voor mensen met een allergie voor huismijt of hooikoorts.

Ondergrond

Steentapijt kan in principe op elke vormvaste ondergrond worden geplaatst. De vloer wordt zorgvuldig en nauwkeurig geplaatst waardoor hij naadloos overgaat in eventuele plinten en traptreden.

Ook buiten is steentapijt toepasbaar, onder andere op een terras, balkon, (binnen)koer, serre of betontrap. In dit geval wordt gekozen voor een speciaal bindmiddel dat niet vergeelt, zeer elastisch en bijzonder scheurvast is. Zo krijgt u ook op plaatsen waar het oppervlak is blootgesteld aan de elementen een duurzame en schadebestendige vloer.

Bescherming

Voor intensief gebruik in winkels en kantoren of in ruimtes waar de kans op verontreiniging groot is, is het raadzaam een transparante toplaag aan te brengen.

Door het aanbrengen van een beschermende laag dringt vervuiling en water niet tussen het siergrind maar blijft op de toplaag liggen. Dit maakt het nog makkelijker om de vloer te reinigen.

Na ongeveer 24 uur is de vloer beloopbaar en na 48 uur kunt u de vloer weer volledig in gebruik nemen.

Onderhoud van steentapijt

Steentapijt is eenvoudig te onderhouden. Stofzuigen volstaat meestal, maar onvermijdelijke ongelukjes met rode wijn, koffie, etensresten of modder laten zich ook gemakkelijk verwijderen. Een vlek kunt u eenvoudig uitborstelen met lauw water, eventueel met een reinigingsmiddel.

Indien de vloer zeer vuil is geworden, kan u hem schrobben met water en zeep, waarna het vuile water moet worden opgezogen met een waterzuiger.

Afhankelijk van het gebruik van uw vloer raden wij aan hoogstens één tot tweemaal per jaar de vloer een goede schrobbeurt te geven. In het ergste geval bestaan er gespecialiseerde firma's die met speciale machines uw vuile steentapijt er weer als nieuw laten uitzien.

Zoals bij iedere vloer zijn krassen onvermijdelijk, maar in vergelijking met andere vloeren is steentapijt zeer krasbestendig.

Voordelen van steentapijt bij Arnaud Epoxy

 • Kan op nagenoeg iedere ondergrond worden aangebracht
 • Naadloze plaatsing
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Aan te passen aan elk interieur dankzij grote verscheidenheid in kleuren en vormen
 • Geluiddempend
 • Goede kleurvastheid
 • Decoratief en stijlvol
 • Steentapijt is een harde vloer die zacht en warm aanvoelt
 • Duizenden kleurencombinatiemogelijkheden
 • Kan zonder problemen worden gecombineerd met een vloerverwarming
 • Sterk en duurzaam, in hoge mate slijtvast
 • Antiallergisch, de beste vloer voor mensen met allergieën of hooikoorts
 • Brandveilig

Contact

Wilt u meer weten over onze werkwijze, onze materialen en onze mogelijkheden? Hier vindt u de vragen die ons het meest gesteld worden en de bijhorende antwoorden.

Uiteraard kunt u ons steeds contacteren voor meer informatie of voor het aanvragen van een gratis offerte op maat.